Inloggen

Logo zwemclub Ieper - ISWIM - Ieper Swimming
I SWim and I am Motivated

Groepen

We streven er naar om in elke groep een goede sfeer te creëren en een goede vertrouwensband te scheppen tussen zwemmer en trainer, zodat iedere zwemmer zich goed kan voelen.

Jeugd

Onze jeugd is een groep zwemmertjes van 4-8 jaar. Vanaf 7-8 jaar groeien ze richting competitie, ofwel stromen ze door naar de recreatieve beoefening van de zwemsport.

Alle zwemmertjes krijgen training, elk op hun niveau, via een individuele aanpak, waarbij er veel gewerkt wordt aan het verbeteren van de techniek, zowel bij vrije slag, rugslag, schoolslag en vlinderslag.

Jeugd 3

Leeftijd 4 tot 6-jarigen. Dit zijn zwemmertjes die reeds 25m kunnen zwemmen bij de aanvang van dit groepje. Op korte tijd vervolmaken deze kinderen hun schoolslag en worden ze crawl, rugcrawl en de beginselen van vlinderslag aangeleerd.

Jeugd 2

Zwemmers die reeds 100 m en meer kunnen zwemmen: doorstroming Jeugd 3 en zwemmertjes die op latere leeftijd willen starten met de zwemsport. Bij deze zwemmertjes worden de 4 zwemstijlen verder technisch verbeterd en leren ze correcte keerpunten bij elke stijl. Indien deze kinderen hiervoor interesse vertonen kunnen ze reeds deelnemen aan Pacowedstrijden (=niet officiële wedstrijdjes) waar ze aan hun ouders hun vorderingen kunnen tonen.

Jeugd 1

Leeftijd 8, 9- jarigen. Bij deze jongeren worden de 4 zwemstijlen technisch vervolmaakt en kunnen ze reeds wisselslag zwemmen op een correcte manier. Deze jeugdzwemmers starten in competitie tijdens het seizoen.

ISWIM Sport

Deze zwemmers beoefenen het zwemmen op een aangename, recreatieve manier en leren/verbeteren de 4 zwemstijlen, duiken.

Verschillende leeftijdscategorieën

Alle groepen zwemmen 2x per week, behalve ISWIM Sport Jeugd B.

ISWIM Competitie

ISWIM 3

Leeftijd 10, 11-jarigen. Deze groep zijn de aanstormende talenten bij onze jongeren die deelnemen aan Provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen. In een super gemotiveerde groep trachten de zwemmers het beste van zichzelf te geven en elkaar samen naar een hoger niveau te tillen om zo, in een goede teamgeest, heel mooie prestaties te leveren.

ISWIM 2

Leeftijd: 12 jaar en ouder. Bij deze groep komen de zwemmers die graag competitie zwemmen en deelnemen aan wedstrijden. Hun doelwedstrijden zijn het Provinciale Kampioenschap, het Vlaamse Kampioenschap/Zomercriterium en het Belgisch Kampioenschap.

ISWIM 1

Leeftijd 14 jaar en ouder. In deze groep zitten de zwemmers die deelnemen aan Provinciale, Nationale en Internationale wedstrijden. Die zwemmers en zwemsters zijn super gemotiveerd om het hoogst haalbare, volgens hun capaciteiten, in de zwemsport te bereiken.